Oyunun iyileştirici gücü

Oyun çocuğun işidir .Oyun eğlenceli bir yanı vardır, bu yüzden çocuklar kendi oyunlarından keyif alır ve çocukların üretici gücünü aktivite eder, çocukların yaşamda karşılaştıkları baş edemedikleri her tür stresi hafifletir, sosyal etkileşimi ve iletişimi teşvik eder. Çocuklar oyun oynarken engellere katlanmayı duygularını düzenlemeyi ve gelişimsel görevlerde başarılı olmayı öğreniyorlar.Oyun çocuğun dili, oyuncaklar da kelimeleridir der Lary Ganderth ve bu cümlenin sonuna kadar arkasındayım bir oyun terapisti olarak çünkü kelimelerini ve dillerini terapide ben bu şekilde görüyorum. Şahit oluyorum. Böyle dinliyorum onları.

Oyun çocuklar için nefes almak kadar doğal o kadar kolay ki. Onlara oyun oynamasını öğretmeyin bence çünkü onlar en iyi oyunları biliyorlar gözlem yapın bu gerçeği görürsünüz. . Çünkü çocukların özlerinde bu onlar oyun kurucu.

Oyun hemen hemen her kültürde gözlenmiştir. Oyun çocukların gelişiminde hem merkezi hem kritik öneme sahiptir. Oyun ile çocuk problemleri çözmekten ve yeni deneyimlerin fikirlerin ve endişelerin üstesinden gelmekten kaynaklanan bir güç kontrol duygusu sağlıyor. Oyun oynayarak güven duygusunu başarı duygusunu tatmin ediyor.

Oyunun etkisi normal çocuk gelişimine desteklenmesinin çok ötesi etkilere sahip. Bu etkilerden en önemlisi teröpotik (iyileştirici) güce sahip olmasıdır.

Oyuncakların ve oyun malzemelerinin varlığı da çocuğa mekanın ve zamanın diğerlerinden farklı olduğu mesajını verir.

Oyun çocukluk dönemindeki en büyük gelişim bunun için desteklenmeye ihtiyaç var.

Çocuğun ruhunun özgür yansıması olduğunu görüyorum oyun oynarlarken gizli kapaklı maskeli hiçbir şey yok. Özgür bırakılan ruhun kendisini izlemek mümkün.

Oyun yolu ile normal gelişen ve farklı gelişen çocuklarım da ilerlemeyi her seansta kayıtlar oluşturarak fillial oyun terapisini de dahil ederek mutlu şekilde bitirmenin hazzı içindeyim .
Çocuk oyun ile kendisini ifade eder.

Oyun beraberlik kurulabilecek tek yol sayılabilir. Bunu şiddetle tavsiye ederim oyunlarında olun. Oyun çocuğun iç dünyasını anlamaya vesile olur, onu daha yakından görür anlarsınız.

Çocuk oynadığı oyun ile birçok şey anlatır, kullandığı oyuncak ve oyun malzemeleri ile kendini anlatır, birçok şey anlatır. Yaralarını hayallerini tatmin edemediği duygularını isteklerini oyun ile dile getirme fırsatı bulur.

Sevgiler

Yazar

“İşime, iyi buğday tohumlarını biriktirmiş ve bereketli bir parça toprak bağışlanmış bir köylü gibi başladım. Dilediğim gibi ekip biçecektim. Ama öyle olmadı. Toprağın üstündeki otları ayıkladığımda altın buldum. Otlar çok değerli bir hazineyi saklıyormuş.” “Çocuğu çalıştım. Çocuğun bana verdiklerini aldım ve onları ifade ettim. İşte Montessori Yöntemi budur.” “Çocuğa olan ilgimiz ‘ona bir şeyler öğretme’ hevesiyle değil, ama onun içinde yanan ve zeka denilen ışığın sürekli yanmasını hedefleyerek olmalıdır.” “Çocuğun bedeni, ruhun neşesi sayesinde yaşıyor.” tıpkı Maria Montessori dediği gibi çocuğu çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim.

Yorum Yaz